Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

С Коледен базар гимназията по туризъм в Добрич ще помогнe на деца и възрастни

Коледен базар с благотворителна инициатива под надслов „Късче топлина от сърце!” провежда от днес до четвъртък, 19 декември Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич.

От началото на декември  ученици и учители се вълнуват, цари позитивно настроение, усеща се празничният дух, има повече усмивки и шеги, споделиха от учебното заведение.

По идея на Ученическия съвет учениците изработват  коледни сувенири, лакомства  и декорации.

Четири дни на шатрата пред училище се продават изделията.

Със  събраните средства ще бъдат закупени подаръци за малките пациенти в болницата и за обитателите  от Дома за стари хора в Добрич.

Допълнителен акцент на базара е „Глътка топлина от сърце” – учениците черпят гостите с топла  подкрепяща напитка /горещ шоколад, шипков чай, чай от бъз и лимон/.

Съставът и технологията на приготвяне са разработени от барманите  от клуба по интереси. Те демонстрират приготвяне и сервират топлите подкрепящи напитки.

Ученици от 11 „в“ клас, професия "Готвач" - дуално обучение приготвят вкусни и нежни  мини банички с плънка от спанак и ароматни коледни топчета с ром и стафиди за обитателите на дома. Дуалните ученици от 12 „г“ клас подготвят индивидуални ръчно изработени картички за всеки човек от Дома за стари хора.

На 17 декември от 12,30 часа ще бъде връчена стипендия на фондация „Духовност”. По изрично желание на дарителката на гимназията Юлияна Гианти, 20 от най-активните ученици, участващи в извънкласни дейности, които издигат авторитета на училището, ще получат стипендия в размер на 100 лева. Всички учители са номинирали ученици, които са изявени състезатели, спечелили са призови места в различни конкурси и активно участват във всички дейности на училището.

Същия ден в ресторант „България” се организира коледно тържество от отбора аниматори на гимназията. Младите артисти подготвят сценарий, състезания и изненади за празника. Там Дядо Коледа, придружен от Снежанка, ще раздава подаръци. Награди ще има за авторите на най-креативната снежинка, за което също има обявен конкурс.

c