Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Една година от учредяването си честват младежките клубове на Ротари в Добрич

Първия рожден ден на двата младежки клуба от голямото семейство на Ротари - Ротаракт и Интеракт в Добрич, ще бъдат отбелязани днес.

Домакините са подготвили много изненади и очакват гости, с които заедно ще отпразнуват годишнината. Празникът има и кауза – монтиране на обемни букви "<3 Добрич", съобщи Християн Христов, президент на Ротаракт клуб Добрич, 2019-2020г.

Организирани са търг, томбола, коледен базар, Quiz и др. 

Събитието ще се проведе в хотел-ресторант "Вила ди Полета" от 14 часа.

Целите на ротарианското семейство са насочени към активни хуманитари дейности. Такива са и инициативите, реализирани от младежите през изминалата година.

Под ръководството на първия президент на Интеракт Татяна Иванова те организираха Панаирът на професиите, който се проведе в Младежкия център.

На събитието бяха поканили лектори, професионалисти в различни сфери, към които се проявява интерес от младежите, завършващи в момента училище. На него запознахме млади хора, на които им предстои кандидатстване, с различни аспекти от най-желаните професии. Имаше допълнителни плакати с информация и за други професии.  Инициативата беше успешна, а за посетителите бе полезно, коментира за Про Нюз Добрич настоящият президент на клуба Самуил Радилов.

След 1 юли, когато той поема ръководството на клуба, е осъществен контакт с клуб от Тунис и реализирана инициатива по повод националния им празник – 25 август. От тамошния клуб помолили младежите от Добрич да раздадат флаери за Тунис и да задават на добричлии различни въпроси. „Заснехме клип, който те са показали пред общност от своя град. Очакваме за нашия национален празник 3 март в Тунис да представя какво се знае за България. Смятам, че се получи много добре, защото това е международен контакт”, сподели Самуил.

Той припомни, че в края на лятото беше организирано няколко седмично събитие на тема „Опознаване на монументалното изкуство на град Добрич”. То се осъществи със съдействието на екскурзовод и двама историци от Регионалния исторически музей в Добрич. То даде възможност много хора да опознаят монументалното изкуство в града, да научат повече за различни обекти, някои от които паметници на културата, както и за авторите им.

В началото на 2020 г. Интеракт – Добрич ще организира национален конкурс на тема „Опазване на околната среда”. Подготвя и събитие, свързано с здравето и личната хигиена.

Членовете на клуба са 11, като само тази година са приети трима нови. Днес ще се състои тяхното официално приемане.

c