Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Гимназия „В. М. Ломоносов” в Добрич с награда за проект по „Еразъм+”

Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“ в Добрич бе сред организациите, отличени със сертификат за качество за успешно изпълнение на проект по Програма „Еразъм+“ на официалната церемония при провеждане на конференцията „20 години Център за развитие на човешките ресурси – „Еразъм+“ - „Changing lives, Opening minds“. Конференцията се проведе в Интер Експо Център в София и бе открита от Мария Габриел - еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

Наградата бе връчена от Моника Панайотова, заместник-министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., която пожела на училището да развива опита си в областта на младежката мобилност и европейско сътрудничество.

Проектът се реализира в рамките на ключова дейност KA1 - Образователна мобилност за граждани, сектор Професионално образование и обучeние, а партньор на училището беше организацията Esmovia Training and Mobility от Валенсия. Приемащи работодатели на 20-те участници в проекта бяха 12 фирми от Валенсия от областта на IT сектора и мебелната индустрия. По време на мобилността с учениците бяха преподавателите Галина Георгиева и инж. Минко Минков. Проектът даде възможност на гимназистите за ефективно професионално обучение и мобилност, съчетани с работа, а вълнуващите преживявания във Валенсия - да израснат, като придобият опит да се справят в нова и непозната среда.

c