Крими Общество

Царе на пътя с книжка-менте, на каква цена?

Алекси Стратиев – бивш началник на „Пътна полиция”: Фалшивите книжки няма да свършат работа при полицейска проверка на пътя.

Изготвяне на фалшиви шофьорски книжки и документи за самоличност само за три дни. Такава престъпна схема разкриха от Криминална полиция в столичното Трето районно управление след разследване на Тина Ивайлова.

„Това е едно абсурдно явление, но и престъпление. Абсолютно безсмислено и глупост от страна на тези, които дават парите. Тези фалшиви книжки не могат да свършат никаква работа на пътя, защото при проверка винаги се установява дали лицето има свидетелство за управление. Това е една тежка ситуация, защото ползването на документ, който е фалшив, е престъпление”, коментира Алекси Стратиев пред „Здравей, България” по NOVA

Стратиев посочи, че след разследването на Тина Ивайлова би било правилно да се направят изводи защо се стига до подобни практики. „Има хора, които не могат да вземат книжка, поради различни причини. В България, хората, които нямат образование не могат да си изкарат свидетелство за управление. Мисля, че трябва да се помисли за някакъв компромис в тази ситуация”, допълни Стратиев.

Фалшивата лична карта при Георги Йорданов – известен като Гошо Кеша, струва около 350 лева, международният паспорт – 600-800 лева, а шофьорската книжка – между 1000 и 1200 лева.

„Не се води статистика, за да можем да кажем колко от шофьорите са с купени книжки. Изненадах се, че се иска такава сума за издаване на този фалшив документ. За 1000 лв. може да се изкара спокойно шофьорски курс, за да се вземе книжка по легален път”, смята Алекси Стратиев.

Водеща снимка: fastnlow.net

Follow Me:

Related Posts

  1. Гражданин says:

    “За 1000 лв. може да се изкара спокойно шофьорски курс, за да се вземе книжка по легален път”, смята Алекси Стратиев.”….
    // Може, разбира се, но бай мангал е неук и си няма представа от сложни неща като “четене на правилник” и “решаване на листовки”…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *