Водещи новини - дясно Общество

Подменяме 25 000 лични карти и 15 500 паспорта в област Добрич през 2020 г.

Във връзка с изтичащия голям брой български лични документи /БЛД/ през 2020 г. – около 25 000 лични карти и 15 500 паспорта на граждани с постоянна адресна регистрация на територията на област Добрич, се очаква увеличен прием на заявления за издаване и подмяна на БЛД.

С цел избягване на значителни опашки и напрежение пред гишетата на звената „Български документи за самоличност“ /БДС/ от Областната дирекция на МВР призовават гражданите да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите си и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна.

От там уведомяват, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОД на МВР, имат възможност да подадат заявление за лична карта и/ или паспорт за обикновена услуга /до 30 дни/ във всяко едно от звената БДС на територията на областта, които се намират в Районните управления в Албена, Балчик, Каварна, Шабла, Ген. Тошево и Тервел. Готовите лични документи се получават в същото звено БДС, където е подадено заявлението. Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и с цел допринасяне на удобство на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис, може да подаде заявление за издаване на лична карта и/ или паспорт и чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg.

ОД на МВР в Добрич е в готовност да осъществи и прием на заявления за издаване на БЛД по постъпили искания за организиран прием от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *