Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Почти 6 000 лева събра ОУ „Ст. Караджа” в Добрич на благотворителен бал

Иновативното ОУ „Стефан Караджа” в Добрич събра 5 956 лева за подобряване на материално-техническата си база на благотворителен бал, съобщиха от учебното заведение. Той се проведе под наслов „90 години училище с традиции и бъдеще” на Никулден в ресторант „България”. На събитието присъстваха арх. Надежда Пампорова от Ротари клуб, д-р Камелия Койчева – общински съветник и представител на Колеж Добрич към ШУ „Константин Преславски“, Гинка Христова – общински съветник от Община Добричка, доц. д-р Стоянов и доц. д-р Михайлов от Колежа към Технически университет-Варна, директори на училища и представители на бизнеса, възпитаници на училището, преподаватели и родители.

Благотворителната вечер откри Детска танцова студия към ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Богатата програма включваше и изпълнения на деца от  училището, певци от студио "Сарандев" към Общински младежки център „Захари Стоянов” с ръководител Елена Карабельова, поп-джаз изпълнителките на Милена Пеева от Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски”, квинтет „Палитра“ към едноименния арт-център с ръководител Анелия Иванова, чаровниците от Спортен клуб "NNS CREW" с ръководител Миглена Георгиева. За настроението допринесоха още изпълнението на оперната певица Галина Великова със съпровод на пиано Радостина Гроздева и състав за съвременни танци "Палитра" с ръководител Гергана Пейчева.

За втора поредна година голямата изненада на вечерта беше гостуването на добричката народна изпълнителка Ивелина Колева, която вдигна всички присъстващи в ресторанта на добруджански хора. С прекрасния си глас заплени и нейната дъщеря Виктория Николаева. Богатата музикална програма бе закрита с атрактивните изпълнения на Брас бенда при СУ „Свети Климент Охридски“ с ръководител Борислав Капитанов.

Цялата вечер майсторски бе водена от известния добрички артист Красимир Демиров и прекрасния саунд на DJ Коко.

Фондация „Духовност“ с президент  Юлияна Гианти дарява 2000 лв., те ще бъдат връчени на 27 януари 2020 година, когато в ОУ „Стефан Караджа“  ще се проведе тържество по случай 142 години от Освобождението на град Добрич от османско владичество. Средствата ще бъдат използвани за обособяване на кът, посветен на историята на Северна и Южна Добруджа, с акцент патрона на чилището Стефан Караджа.

Сума в размер на 3 956 лева бе набрана от продадените куверти, томбола, дарения, търг и базар с продукти и изделия, дело на учители, ученици, родители и партньори.

c