Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Тържествено връчиха дипломите на 147 абсолвенти на Колеж-Добрич

Промоция по тържественото връчване на дипломите на 147 абсолвенти на Колеж-Добрич към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” се състоя днес. Зала „Нели Божкова” се оказа малка, за да побере всички родители, приятели, близки, дошли да споделят радостта на завършилите висше образование млади хора.

Дипломи получиха 104 професионални бакалаври и 43-ма магистри – педагози, информатици и специалисти по растителна защита.

„Абсолвентите са лицето на интелигенцията на един град, лицето на едно висше учебно заведение”, каза в приветствието си ректорът на ШУ „Епископ Константин Преславски” проф. д.и.н. Георги Колев. Той подчерта, че по традиция много държи и всяка година присъства на връчването на дипломите на абсолвентите. Проф. Колев сподели, че тази година Шуменският университет е в центъра на събитията – навършват се 130 години от първите педагогически курсове в България и 100 години от създаването на първия педагогически институт за прогимназиални учители. Ректорът честити в аванс студентския празник – 8 декември, на младите хора.

Поздравителен адрес от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов връчи заместникът му д-р Емилия Баева. Тя сподели, че днес е празник както за абсолвентите, за техните преподаватели и родители, така и за цялата общност на Добрич. „Пожелавам ви упорство и амбиции в постигане на целите, не се отказвайте въпреки препятствията по пътя ви”, каза д-р Баева. Зам.-кметът изказа благодарност към преподавателите в Колеж-Добрич - за пълната им отдаденост и последователност в обучението на младите хора.

От името на абсолвентите приветствие отправи Таня Милчева. „Днес е празник. Денят, в който повечето от нас сбъдват една мечта… Днес всички ние сме възнаградени за труда, който сме положили през годините”, каза тя. Към завършилите учители се обърна с думите: „Избрали сме една трудна и много отговорна професия… Обичайте децата и всеки ден им показвайте правилния път, по който да вървят и да станат достойни и добри хора”. На всички абсолвенти пожела да бъдат хора, отдадени на работата си, изпълнени с добро, ентусиазъм и неспирна енергия. „Скъпи преподаватели, от името на своите колеги ви благодаря за усилията, търпението, мъдрите съвети и критиките през всички тези години. Дълбок поклон и благодарност за труда и всеотдайността ви към всички нас”, каза още Таня Милчева.

Приветствие към родителите отправи директорът на Колеж-Добрич проф. д.м.н. Николай Янков. Той ги поздрави за успешното дипломиране на децата им, на които са дали такова възпитание, че да имат необходимите качества да придобият високото звание висшист. Под негово ръководство абсолвентите положиха тържествена клетва, че ще продължат своя жизнен и творчески път така, както изисква тяхното академично звание.

c