Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шофьорите в област Добрич най-често спират на инвалидни места

Добричка област е на второ място в страната по констатирани нарушения в рамките на специализирана полицейска операция за контрол над водачи на моторни превозни средства, използващи места за спиране, предназначени за хора с трайни увреждания. Акцията бе част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и се проведе в периода от 6 часа на 3 декември до 6 часа на 4 декември на територията на всички държави-членки, съобщи МВР.

В област Добрич за 24 часа са констатирани общо 192 случая, в които водачи са спрели на местата за инвалиди. Само с един нарушител повече е Пазарджик. На територията на цялата страна в рамките на полицейската операция са проверени 4 788 водачи на МПС, нарушенията са 1 330.

По време на операцията са установени редица други нередности. Сред тях са 36 случая на липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Отнети са 60 свидетелства за управление на моторни превозни средства на водачи за неплатени глоби, връчени са 575 електронни фиша на шофьори за различни техни нарушения, както и на 39 пътници.

c