Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Млада актриса от Добрич с роля в новия хит на Яна Маринова „Диви и Щастливи”

Александра Матеева от Добрич партнира на Яна Маринова и Луиза Григорова в една от сцените от хитовия филм „Диви и Щастливи”, чиято премиера бе само преди дни.  

Девойката е първокурсничка в Лондон. Учи театрално изкуство.

Споделя, че е на сцена от пет години, като член на трупата на детски музикален театър „Дея” в Добрич. Занимава се с музикален, с драматичен и с танцов театър под ръководството на Лана Андзаридзе. Участвала е във всички негови спектакли, сред които „Алиса в страната на чудесата”, „Чарли и шоколадовата фабрика”, „Хотел Трансилвания”, „Седем” и др.

„Диви и Щастливи” е първия филм, в който участва.

Поканила я Яна Маринова,  която от години се познава с родителите на Александра и е гледала представления, в които момичето е участвало. „Реши, че ролята не е толкова сложна и ще се справя. Благодарна съм, че направи този жест към мен, тъй като знаеше, че искам да се занимавам с това”, сподели пред Про Нюз Добрич младата актриса.

Ролята й е на аптекарка, при която героините на Яна Маринова и Луиза Григорова спират по пътя си към Варна, за да купят хлороформ, но не го правят. Епизодична роля, но за Александра е старт в голямото кино.

За снимките на филма разказва, че снимачният ден се оказал много дълъг. Преди самите снимки, на 23 май, била на матура. След това трябвало веднага да тръгне към Велико Търново, заедно с майка си. Там се срещнали с Яна, Мартин, с Луиза, както и с другите от екипа.

„Цял ден ги наблюдавах как се подготвят и снимат, беше много вдъхновяващо да видиш как работят професионалисти като тях”, сподели Александра.

Редът на нейната сцена дошъл едва в 2,30 часа след полунощ на 24 май. Заснели я и след това потеглила отново към Добрич, за да може да присъства на абитуриентския си бал на 25 май.

„Много вдъхновяващо е да гледаш как работят едни от най-добрите съвременни български артисти. Малко притеснително, тъй като аз нямам голям опит. Но, мисля, че се справих прилично”, сподели момичето.

На 30 ноември Александра е присъствала на премиерата на „Диви и Щастливи” в Лондон. Успяла да заведе и своя брат-близнак, който учи в Италия. Гледали филма заедно, както и с нейни приятели. Те също бяха много горди, разказва тя. И добавя „Много е хубаво да се видиш на големия екран сред толкова известни актьори”.

Александра знае, че иска да се занимава с актьорство, независимо дали в киното или театъра. Засега за нея и двете са еднакво предизвикателство. Споделя, че за нея е важно е да кара хората да чувстват – да се засмеят или разплачат, да ги прави щастливи.

Нейните приятели в Добрич чакат тя да се върне и заедно да го гледат след две седмици заедно.  

Филмът „Диви и Щастливи” събра рекорден брой зрители и известни личности от артистичните и музикални за премиерата у нас в Кино Арена The Mall в София. По червения килим минаха звездите от филма Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев със съпруга си Мартин Макариев – режисьор на мащабната продукция, Александър Сано, Дария Симеонова и Базил Айденбенц .

„От 20 ноември сме на турне в различни градове в България и до момента повече от 5000 зрители се включиха във всички събития. „Диви и Щастливи“ е най-мащабната екшън комедия, която е правена до момента и турнето ни отговаря на високата летва, която си поставихме“, казва актрисата и продуцент на филма Яна Маринова.

„Всеки ден бяхме в различен град и никога няма да забравя лицата на хората, след като бяха гледали филма. „Диви и Щастливи“ е израз на нашата любов към публиката, а тя ни я връща умножена. Целият екип работи денонощно и даде всичко, за да направим тази романтична екшън комедия много над обичайното ниво. Успяхме. Вече имаме и коридор за разпространение в чужбина“ – добавя продуцентът Александър Сано.

Премиерата на „Диви и Щастливи“ бе на 29 ноември, когато филмът тръгва официално във всички кина в страната.

Историята, която режисьорът Мартин Макариев и операторът Андрей Андреев умело пресъздават в „Диви и Щастливи“, се ражда на 8-и март. Тогава Яна Маринова кани сценариста Борислав Захариев да напише сценарий за смелата и борбена жена, която има нужда от повече самочувствие, за да постигне мечтите си и да намери щастието си. Името „Диви и Щастливи“ е идея на Луиза Григорова-Макариев и екипът радушно я подкрепя, защото историята се развива като екшън комедия за лудостта, която се крие във всеки от нас. Приятелството и жертвоготовността са в основата. Посланието на филма е че човек трябва да се бори за мечтите си, но и да бъде готов да понесе последствията от действията си, защото грешките се наказват.

„Диви и Щастливи” излезе на голям екран и в чужбина. Първите прожекции са на 30 ноември и 8 декември в Лондон в Rio Cinema в присъствието на актьорите.

На 1 декември екипът бе в Глазгоу и Единбург, а на 11 декември - във Виена. Филмът излиза и в кината в Република Северна Македония от 5ти декември.

c