Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

2 000 лева са събрани по сметката за семейството на починалото дете от Кардам

2 000 лева са събрани по банковата сметка в подкрепа на семейството на починалото дете от генералтошевското село Кардам, разкрита от сдружение „Родители, обединени за децата”, научи Про Нюз Добрич от организатора на кампанията Вили Димитрова. 1 000 лева от тях са предоставени на представителя на сдружението за област Добрич Олга Дякова. С 570 лева ще бъдат заплатени униформите и изхранването до края на годината на три от децата, които са ученици в ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево. Останалите 430 лева ще бъдат налични за покриване на други нужди.

Добри хора са дарили два телевизора и пералня за семейството. Много хора са се обадили с желание да предоставят мебели, основно за обзавеждане на детски стаи. 130 лева са дарили преди две седмици чрез кмета на Кардам таксиметрови шофьори от Добрич.

В подкрепа на семейството средства се набират и чрез благотворителни кутии. Те са поставени на 27 места в Кардам, Генерал Тошево, Добрич, Варна и Балчик. Провежда се и малък предколеден базар - в езикова школа „Far away” по ул. „Опълченска” №16 в Генерал Тошево.  

Който желае да помогне с парични средства, може да го направи по следната сметка:

  • Уникредит Булбанк
  • IBAN BG63UNCR70001523665721
  • BIC UNCRBGSF
  • Сдружение „Родители, обединени за децата”
  • Основание: Дарение за децата в Кардам.
c