Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Регионален лидер в конкурса "Изборът на българите" е "Двореца"- Балчик

Остава малко, преди да бъде обявен финала на надпреварата в гласуването за ежегодните Годишни награди в туризма, организирани от Министерството на туризма. В тазгодишното издание на конкурса, участници от област Добрич има само в една от категориите - "Изборът на българите". При онлайн гласуването, културните забележителности от областта са със следния рейтинг:

  • Дом-паметник „Йордан Йовков“ - гр. Добрич / 84
  • Художествена галерия - гр.Добрич / 91
  • Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ - гр. Балчик / 541
  • Университетска ботаническа градина - гр. Балчик / 154
  • Нос Калиакра – археологически резерват „Калиакра“ - гр. Каварна / 182
  • Исторически музей - гр. Каварна / 114
  • Теке и Култово място - с. Оброчище / 91
  • Храм „Св. вмчк Георги“ - гр. Каварна / 269

Все още негласувалите, могат да го направят ТУК

Началото на надпреварата беше дадено през месец ноември, като за това време, потребителите имаха възможност да гласуват еднократно за избран от тях представител.

Припомняме, че през миналата година - в третото издание на конкурса, най-доброто представяне в категорията "Изборът на българите" беше за каварненският православен храм “Св. Вмчк. Георги”, който се нареди в призовата тройка.

100-те национални туристически обекти на Българския туристически съюз (във вида, в който са публикувани на официалния им интернет сайт и разпространявани в издаваните от тях информационни материали) и 50-те малко познати туристически обекти, посочени от експерти и местната власт, в рамките на проект „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм“, договор № BG161PO001/3.3-01/ 2008/001-11 . Всеки потребител може да гласува за един от включените обекти. В случай, че не желае да подкрепи нито един от предварително посочените от Министерството на туризма, потребителят има право да посочи в свободен текст един допълнителен обект. Всеки обект, който събере минимум 10 гласа, автоматично бива включен в предварително зададения списък и участва наравно с всички останали за получаване на наградата.

В тазгодишното четвърто издание на конкурса, наградените ще бъдат обявени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г.

c