Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Първият сняг заваля в Добруджа

При колебаещи се температури - около нулата, в предиобедните часове на 3 декември заваляха първите снежинки за тази зима над цялата територия на област Добрич. Валежи (макар и слаби) от сняг има във вътрешността на целия регион. Единствено край морския бряг, валежите са все още от дъжд.

Според прогнозата на синоптиците, времето над региона ще остане облачно, като валежите ще започнат да спират в късните следобедни часове на днешния ден . Вятърът е с посока северозапад. Ще остане слаб, до умерен край морето. През нощта и на сутринта на 4 декември, температурите ще са отрицателни (-1° - -4°). Студено и ветровито ще остане времето и в сряда. Посоката на вятъра ще се преориентира от север, а температурите през деня няма да надвишават (2° - 3°). Облачността ще е разкъсана, без валежи.

Студеният фронт, който минава над България, до четвъртък ще се изнесе на изток.

През следващите 15 дни не се очакват сериозни валежи от сняг. Около 10-11 декември не се изключват леки превалявания, според прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев пред bTV.

Като цяло ни очаква топла зима с по-високи температури от средните климатични.

„Има много голяма вероятност тази година да се окаже най-топлата в България, откакто се водят метеорологични наблюдения”, обясни климатологът. Според Европейския център за средносрочни прогнози, очакванията са декември месец да бъде топъл.

За Коледа не се очаква сняг.

c