Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С робот ще търсят причините за пропадането по ул. „Кап. Д. Списаревски” в Добрич

Наета е специализирана фирма, която с робот ще заснеме пропадналия участък по ул. „Капитан Димитър Списаревски” – между улиците „Хан Тервел” и „Хаджи Димитър”. Целта е да се установи реалното състояние и вида и големината на повредите, съобщи зам.-кметът на Добрич инж. Пенчо Керванов. Той бе категоричен, че пропадането не е следствие на ремонтите, които се извършиха през пролетта при подмяна на канализацията и последващото уплътняване и асфалтиране на пътното платно, а в резултат на лошото състояние на колектора. Тази канализация не е обследвана и не е рехабилитирана почти откакто е изградена преди около 50 години, посочи зам.-кметът.

„Дъното на този колектор най-вероятно е компрометирано, канализационните води преминават свободно и подмиват отдолу пътното платно. Това е най-вероятната причина за пропадането на този участък от улицата”, обясни инж. Керванов.

Миналата седмица е проведена работна среща със строителя и част от екипа, който провежда инженеринга на ЛОТ 1 по проекта за воден цикъл на Добрич. На нея е станало ясно, че има възможност пропадналият участък по ул. „Капитан Димитър Списаревски” да бъде включен в дейностите по ЛОТ 1. След като бъде направен анализът от робота ще бъде даден на инженерите, за да могат да подготвят доклад, допълни зам.-кметът. 

Пропадналата част от асфалтирания участък по улица "Кап. Димитър Списаревски"
c