Водещи новини - дясно Добрич Общество

Разширяват Синята зона в Добрич

Водят се разговори за актуализиране на Синята зона в Добрич и разширяване на обхвата й през следващата година, съобщи кметът Йордан Йорданов. По думите му предстои да бъде направен пълен анализ. Градоначалникът обясни, че в съседство на Синята зона се получава голямо струпване на автомобили, тъй като хората търсят варианти за по-дългосрочно паркиране.

Междублокови пространства в централна градска част също да влязат в обхвата на Синята зона било становището на много живеещи там. За целта домоуправителите трябвало да организират срещи и живеещите в блоковете да вземат общо решение.

През следващата година ще бъдат въведени и паркомати, с които ще бъдат улеснени допълнително гражданите, които паркират в Синя зона. С въвеждането им служителите само ще следят за нормалното протичане на процеса и ще се увеличат контролните им функции.

Follow Me:

Related Posts

  1. факти says:

    Защо в съвета ще получават такива големи заплати? Кмет – 3200 лева. Председател на общинския съвет – 90% от заплатата на кмета – 2880 лева. Общински съветници – 40% от заплатата на председателя – 1152 лева? Тези хора срама нямат ли? Увеличението на заплатите им под предлог, че така ще работят по-добре е див популизъм! Ако в общинския съвет имаше представители на “Демократична България”, това нямаше да се случи! И защо триете протестните коментарии?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *