Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Касов бон за 10 000 лв. регистрира участник в лотарията на НАП

Остават броени дни, в които участниците в Лотарията на НАП могат да регистрират касови бележки и да се състезават за наградата от 50 000 лв., напомнят от НАП. Това третата година, в която Приходната агенция организира инициативата за регистрация на касови бележки за участие в лотарията. За това време са регистрирани над 20 милиона касови бележки с обща стойност 270 милиона лева. Над 2 милиона от тях са въведени през мобилното приложение на НАП чрез сканиране на нововъведения QR код на бележките. Рекордът за най-голяма регистрирана сума държи касов бон за близо 10 хиляди лева.

В Лотарията на НАП имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg, припомнят от Националната агенция. Както и през предходните сезони, данните, които се въвеждат, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

През тази година, големият късметлия ще бъде изтеглен на 9 декември в ефира на bTV, а потребителите могат да регистрират касови бележки до 11:59 ч. на 8 декември 2019 г.

c