Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Деца ще правят играчки за Коледа в работилничката на Галерията в Добрич

По традиция в края на всяка година Художествена галерия-Добрич организира „Коледна работилница за въображение“. От там, отправят покана към децата от добричките училища и детски градини да се заредят с празнично настроение, като си изработят картички и играчки за елхата в работилничката на градската галерия.

"На най-малките предлагаме да разкажем една хубава зимна приказка, с която ще се търкулнат по пътя на Житената питка, тръгнала да обиколи нивата си. Самите участници ще пресъздадат героите от приказната история. По-големите ще могат да вложат умения в направата на коледни картички и фигурките на Дядо Коледа, Еленчето, Джуджетата и др. - всеки според своето въображение. С изработените играчки  от цветна хартия, децата ще зарадват родителите си и ще внесат повече топлина у дома за празника", споделиха от творческия екип на Художествената галерия.

Заниманията ще са с продължителност от един час и ще се провеждат след предварително записване. Материалите за изработване на играчките са осигурени от галерията. Посещението в "Работилницата за въображение" е с вход от един лев.

Телефонът за връзка с екипа на Галерията е - 058/ 602 091.

c