Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Затвориха ул. "Д. Списаревски" в Добрич заради аварирала канализация (снимки)

Във връзка с аварирала канализация по улица „Капитан Димитър Списаревски“, участъкът между улица „Хан Тервел“ и улица „Хаджи Димитър“ е затворен за движение от днес, съобщават от общинската администрация

Констатираха лошо състояние на 33 улици след водния проект в Добрич, ще ги асфалтират

От там припомнят, че по ул. „Капитан Димитър Списаревски“ има сериозен проблем с канализацията - събирател с диаметър ф600 от много години.

Включват в проекта за воден цикъл аварирала улична канализация в Добрич

Предстои до дни с камера да се обследва цялото трасе от ул. "Цар Петър" до улица "Капитан Димитър Списаревски". Работи се за трайно решаване на казуса, защото проблемният участък е много голям - около 200 м и минава под бул. "Добруджа".

Още през септември на пресконференция в Общината бе обявено, че има авария на канализацията на дълъг участък, който започва от ул. „Цар Петър“, преминава под бул. „Добруджа“ и на кръстовището с ул. „Хан Тервел“ се влива в колектора в стръмната част на ул. „Димитър Списаревски“.

Тогава бе обявено, че цялото описано трасе, дълго почти 200 метра, ще се включи в ЛОТ 1 на водния цикъл и вече са предприети необходимите действия по промяна на проекта в тази му част. След включване на участъка в ЛОТ 1, той ще бъде изпълнен приоритетно, тъй като аварията в момента възпрепятства и изпълнението на текущите дейности, бе заявено на пресконференцията на 27 септември.

c