Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Предколеден базар набира средства за семейството на починалото дете от с. Кардам

Малък предколеден базар за набиране на средства за семейството от село Кардам, което изгуби едно от шестте си деца, отвори врати в Генерал Тошево, съобщи за Про Нюз Добрич организаторът на кампанията Вили Димитрова. Базарът се намира езикова школа „Far away” по ул. „Опълченска” №16.

Димитрова разказа, че инициативата е на собственика на школата и преподавател по английски език в ПГЗ „Тодор Рачински” Атанаска Рашкова, която помага с всичко от както стартира каузата в подкрепа на многодетното семейство от с. Кардам. На малкия предколеден базар се продават плюшени играчки, коледни сувенири, картички и други ръчно изработени предмети. Средствата, които постъпват, се поставят в специално изработена за кампанията кутия в езикова школа „Far away”. Вили Димитрова призова и други хора да се включат с предмети за базара, за да бъде събрана по-голяма сума. По думите благотворителната инициатива, която започна вчера, се радва на голям интерес сред генералтошевци. Жители на добруджанския град, които не могат да посетят базара, дори се обаждат, за да си запазят предмети от него.

Организаторите на кампанията предвиждат и по-голям базар преди Коледа. Той ще се намира също в езикова школа „Far away”, но още не е ясно кога ще стартира.

Продължават да пристигат пратки за децата от почерненото семейство от цялата страна, каза Вили Димитрова. Вече има запитвания от малки строителни фирми от какви материали за ремонта на къщата в с. Кардам или за изграждането на нов дом има необходимост. Към момента обаче няма заявено желание някой да извърши строителните дейности.

c