Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мъж плашил баща си, че ще го накълца, потрошил дома му в село край Добрич

Мъж от село край Добрич, отправял закани за убийство към двама души и трошил в къща в селото няколко пъти, бе признат за виновен от Районния съд в Добрич. От свои източници Про Нюз Добрич научи, че престъпникът и потърпевшият са баща и син, а селото е Стефаново.

Екшънът се разиграл за времето от 24 до 30 май тази година. В условията на продължаващо престъпление И. Ю. А. унищожил и повредил вещи в дома на Ю. А. А. - 25 стъкла, 7 стъклопакета, алуминиева врата, телевизор „Нео”, фурна „Термомакс” и други. Общата стойност на унищоженото имущество възлиза на 631,90 лв.

Вандалщината била придружена със закани за убийства, отправени към баща му и жената, с която живеел. Той заплашвал Ю. А. А., че ще събори къщата му с фадрома и ще я запали, за да изгори вътре, че ще го заколи и ще му отреже главата, като докато сипел заканата посягал към голям нож. На 30 май заплашил баща си, че ще го накълца на парчета, ще го напъха в кенефа и ще го събори отгоре му. Подобни били и заканите към А. Н. К., която се грижела за баща му.

Делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, в резултат на което присъдите се намаляват с една трета. Съдът е групирал наложените наказания на И. Ю. А. и е определил да изтърпи най-тежкото от тях, а именно – „лишаване от свобода”  за срок от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Добричкия окръжен съд.

Снимката е илюстративна

c