Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

"Добруджа 07" не даде и гейм на ЦСКА в София

Тази вечер, волейболистите на "Добруджа 07" извоюваха трудна победа с 3:0 като гости на "ЦСКА", като внесоха очакваната глътка свежест в редиците на феновете и на клубното ръководство. Победата не дойде лесно за "зелените", които срещнаха сериозен домакински отпор, особено в последната част, която завърши при резултат 30:28. Първите две части, гостите успяха да спечелят с отлична стратегия (25:22 и 25:20).

След негативната серия от предходните три загуби, това е добър сигнал за представянето на доскорошния помощник-треньор Пламен Великов, който изведе състава за срещата от тазвечершния осми кръг в Суперлигата.

Припомняме, че изключително изненадващо - в началото на седмицата, Пламен Христов бе освободен от поста старши треньор. Причината - клубното ръководство не е удовлетворено от представянето на състава и конкретно - поредицата от загуби в предходните три кръга на първенството.

Смениха ст.-треньора на “Добруджа 07” след трите загуби

За "Добруджа 07" най-резултатен беше Жулиен Георгиев, който завърши с 18 точки (4 аса), Пламен Шекерджиев отбеляза 17 точки (4 аса и 3 блокади). Срещу бившия си тим. Димитър Маринков добави 10 точки (2 аса, една блокада) за победата на своите.

За домакините от "ЦСКА" - Мартин Павлов записа 12 точки, Христо Цветанов завърши с 11 точки и една успешна блокада.

След изиграните днес срещи от осми кръг, "зелените" имат 16 точки (с 5 победи и 3 загуби). Същия актив има и съставът на "Монтана", които днес също надделяха като гости срещу волейболистите на "Арда".

В следващия IX-и кръг, "Добруджа 07" има привидно лека задача срещу състава на "Арда". Мачът ще се играе на 7 декември от 18:00 ч. в зала "Добротица", Добрич.

Източник: bgvolleyball.com

c