Култура Общество Шабла

На 4 декември грейва коледната елха в Шабла

Наситена с прояви е Коледната програма на Община Шабла. Първата е на 4 декември, когато Държавен куклен театър „Доре Габе“, Добрич, ще представи постановката „Търси се приятел“. Спектакълът ще бъде игран от 16.30 часа в залата на народно читалище „Зора 1894“ в морския град. От 17 часа същия ден на градския площад ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

Концерт на Панко Добрев и приятели по повод 50 години сценична дейност ще се състои на 5 декември от 18.30 часа в читалището. Под мотото „Коледно настроение“ ще протече от 2 до 5 декември подготовката за посрещане на коледно-новогодишните празници в СУ „Асен Златаров“. Ще бъдат украсени класни стаи, коридори и коледни елхи. Символичното запалване на светлините на коледната елха в училището ще е на 6 декември.

Никулден в община Шабла ще бъде отбелязан на 6 декември от 11.30 часа на площада в село Тюленово.

Коледен базар ще се проведе в изложбената зала на СУ „Асен Златаров” на 16 и 17 декември. Градски коледен базар пък ще има от 17 до 19 декември в спортната зала на Шабла.

Коледен концерт ще се състои в читалището на 19 декември от 17.30 часа. Коледни тържества ще зарадват малчуганите от детска градина „Дора Габе” на 18 и 19 декември. Те ще се проведат в групите в Шабла, както и в изнесените групи в селата Крапец и Дуранкулак. Коледните тържества по класове в СУ „Асен Златаров“ ще са на 20 декември 2019 година. Училищното тържество „Свята Коледа” в ОУ „Свети Климент Охридски” в с. Дуранкулак ще е от 10.30 часа на 20 декември.

Предвидени са и Коледен турнир по футбол и церемония „Спортист на годината“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *