Каварна Общество

200 социално слаби ще получават топъл обяд в община Каварна

От 2 декември стартира предоставянето на услугата топъл обяд на одобрените потребители, съобщават от Община Каварна. Услугата е по проект „Топъл обяд Каварна – 2016 г.” по договор  с Оперативна програма за храни и/ или основно материално подпомагане на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Той е на стойност  256 940, 05 лв. за срок от 15 месеца в рамките на 301 работни дни и ще подпомогне 200 представители на целевите групи. Срокът за изпълнение на договора е до 29.02.2020 г.

Получаването на топлия обяд на одобрените потребители ще става всеки работен ден от 11 до 13 часа. Храната ще се приготвя в Домашния социален патронаж и ще се предоставя в определените за целта места. Това са: Домашен социален патронаж, намиращ се на ул. „Г. С. Раковски” №13, кв. „Хаджи Димитър“ в Каварна и в селата Българево, Било, Белгун, Видно, Вранино, Могилище, Свети Никола, Хаджи Димитър, Раковски, Селце, Септемврийци и Камен бряг. Всеки кандидатствал може да се информира дали е одобрен на сайта на Община Каварна, от списъците, изнесени в партера на общинска администрация, както и в стая 312.

256 940 лв за топла храна през зимата са осигурени за нуждаещите се в Каварна

Одобрените представители на целевите групи ще получават безвъзмездно топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб в работните дни на всеки месец, а при реализирани икономии ще се предоставя и десерт.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *