Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Запорираха имущество за над 140 млн. лева на собствениците на „Русалка” Баневи

Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допусна обезпечение на бъдещ иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от собствениците на ваканционно селища „Русалка” Николай, Евгения и Мария Баневи. То е на стойност 141 820 225,19 лева.

Съдът наложи запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев), създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество.

c