Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ултраси отново разбиха оградата на стадиона в Балчик

По неприятен начин завърши срещата от 16-и кръг на Втора футболна лига между "Черноморец" (Балчик) и варненския "Спартак". Заради вандалски прояви на стадиона, от страна на агитката на гостите, се наложи срещата да бъде прекратена в 79-ата минута при резултат 1:0 в полза на домакините.

При отсъден от съдията наказателен удар през втората част от мача, в полза на домакините, фен-агитката на "Спартак" премина през загражденията на трибуните и нахлу на терена. След като недоволните от съдийското отсъждане в полза на "Черноморец" влязоха в конфронтация с феновете на домакините, главният съдия Георги Гинчев се наложи да прекрати срещата в 79-ата минута.

Припомняме, че това е поредна вандалска проява на балчишкия стадион от страна на привържениците на ФК "Спартак" (Варна). През септември т.г., по време на срещата за Купата на България, по идентичен начин, феновете на "Спартак" изразиха подкрепата към любимия си състав, като потрошиха оградата в сектора и влязоха във физическа разправа с привържениците на "Левски". Наложи се намеса от страна на органите на реда, а от футболната централа наложиха санкции на варненския клуб.

Според Георги Иванов - треньор на "Черноморец", "Спартак" носи вина за прекратения мач. Геша разкри, че няколко пъти е напомнял на Мартин Зафиров да оправят оградата на стадиона, която феновете на "соколите" изкъртиха през септември, но това не е станало. В резултат на бездействието, по време на срещата от 16-ия редовен кръг, оградата е поддала под напора на феновете.

Ето какво сподели след мача Георги Иванов:

"По време на мача "Спартак" - "Левски" за Купата на България през септември, феновете на варненския тим почти изкъртиха оградата. От тогава на няколко пъти казвах на Мартин Зафиров да дойдат и да я оправят, като заварят изкъртените болтове. Но те завариха само два болта, което е твърде малко.

Днес, по време на нашия мач, феновете на "Спартак" се качиха върху оградата, разлюляха я и бе логично тя да поддаде и да падне, след като се държи на малко болтове. После ултрасите подгониха съдиите, след това отидоха и при нашите фенове да се разправят, а знаете, че нашите фенове са тихи и кротки.

Разбирам, че привържениците на "Спартак" са нахлули, тъй като били недоволни, че не е отсъден фаул в тяхна полза. Във въпросната ситуация имаше една изсипана топка и Генади Луго се дърпаше и буташе във въздуха с техен играч. Реферът свири фаул за нас, а те смятали, че трябвало да е в тяхна полза. Но може ли заради едно нарушение да нахлуват на терена. По тази логика излиза, че когато през първото полувреме не ни дадоха дузпа, ако беше това положение в нашия пеналт и реферът не бе посочил бялата точка за тях, значи още тогава щяха да нахлуят...".

Източник: sportal.bg

c