Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Креативно представиха урока "Обичам Добруджа" в училище в Добрич

Екип от третокласници от СУ „ Свети Климент Охридски“ представи пред гости от добрички училища заключителната фаза на двумесечен проект на тема: „Обичам Добруджа, обичам моя роден край“. В интердисциплинарния урок учениците представиха наученото, като придобити знания и умения, през време на различните фази при реализирането на проекта.

Заключителният етап от представянето на предвидените дейности по Национална програма на МОН „Иновации в действие“ се състоя днес (22 ноември) в иновативното Средно училище „Свети Климент Охридски“ – гр. Добрич. Гости на срещата бяха представители от иновативно Средно училище „Стефан Караджа“ – гр. Каварна и иновативно Средно училище „Димитър Талев“ – гр. Добрич. На представянето присъстваха и представителите на РУО – Добрич.

В подготвената от домакините програма бе включено цялостно представяне на различните етапи от подготовката и осъществяването на иновативни дейности в училището и по-специално в начален етап.

"Нашето виждане е , че съдържанието на иновативните практики следва да е подчинено на основната тематика: „Проектно-базирано обучение чрез изкуствата“, споделиха представители от училищните екипи, по време на последвалата дискусия.

"Националната програма „ Иновации в действие“ предоставя възможност на училището да споделя свои добри иновативни практики и да сравни себе си с другите. Програмата е предпоставка за създаване на нови запознанства и контакти в гилдията, за обсъждане на актуални проблеми в образованието", коментираха участниците от училището-домакин.

В края на срещата, всеобщо изразеното мнение на участниците беше, че без съдействието и активното участие на родителите, модерните уроци в извънучилищна среда не биха били възможни.

c