Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Обучават 80 деца от малцинствата в Каварна по проект за 15 000 лв.

Каварненското ОУ „Йордан Йовков” започва да работи по спечелен проект „Традициите – различията в културите, които ни сплотяват”, финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, съобщиха от местната администрация.

Проекта е с продължителност десет месеца, а стойността му е 15 000 лева. Реализацията на проекта предвижда да бъдат включени 80 ученика на възраст от 7-14 години, 21 родители и 7 ръководители на групи. "В някои от дейностите, които са общи за всички групи, ще се включат и ученици, които не са преки участници в проекта. Техния предполагаем брой е около от 40 до 50", коментираха от учебното заведение.

Изпълнението на проекта цели създаване на условия за обхващане и задържане в образователната система на учениците от етническите малцинства в училище. Залага се осигуряването на равен достъп за децата от етническите малцинства до качествено образование, утвърждаване на интеркултурно образование и възможност за пълноценна социализация и съхраняване на културната им идентичност.

c