Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

"Добрият дом пази здравите семейни добродетели", припомниха ученици от Добрич

Интересни и приятни за децата инициативи реализираха ученици и преподаватели в Деня на християнското семейство - 21 ноември. в добричкото ОУ “Панайот Волов”. За да отбележат подобаващо семейния празник, децата от начален етап изработиха лапбук, съдържащ послания до своите съученици,. Изработиха и макет на своя втори дом - училището. След като се постараха да съберат информация от близките си, заедно с преподавателите си създадоха семейно родословно - всеки за своя корен.

За учениците, участващи във факултативните учебни форми “Краезнание” и ”Училищен вестник” беше представена образователна презентация  на тема ”Денят на християнското семейство”. "Темата за семейството предизвика и оживена дискусия, свързана с чувствата, които децата изпитват към най-близките си", с нескрито вълнение споделиха за Про Нюз Добрич от ръководството на ОУ "Панайот Волов".

Ето и част от посланията, които ученици и преподаватели в ОУ "Панайот Волов" заедно написаха в Деня на християнското семейство:

Родителите, заслужават уважение и благодарност, за това, че са отгледали и възпитали децата си в любов и добродетелност!
Децата, заслужават топлината и уюта на домашното огнище, в което са израснали!

Благодарим на децата! Пожелаваме им здраве и щастливи мигове с техните близки!

Бъдете щастливи и се обичайте!!! Да не забравяме, че семейството е школа за здрави семейни добродетели - на чиста любов, вярност, мир, трудолюбие, целомъдрие!

Обичайте се и се подкрепяйте във хубави и лоши моменти на живота! 

Нека във всеки дом цари мир, любов и разбирателство! 

c