Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

100 тона риба ще се развъждат годишно в рибарници край с. Дуранкулак

Инвестиционно предложение „Ремонт и реконструкция на съществуващи рибарници с цел риборазвъждане, спортен риболов, отдих и изграждане на два тръбни кладенци" е постъпило в Община Шабла. То е на "Кария Фиш Трейдинг" ООД, Каварна.

Инвеститорът предвижда възстановяване дейността на рибарниците, като се извърши ремонт и реконструкция на съществуващи клетки. За захранването им с вода ще бъдат изградени два тръбни кладенци. Ще бъдат почистени и заздравени стените, ще се извърши реконструкция на съществуващите бетонни корита за развъждане на риба.

Максималният годишен обем на производството на риба ще бъде около 100 тона - пъстървови, есетрови и шаранови.

След възстановяване на дейността се планира осигуряване на условия за спортен риболов и отдих. Ще бъдат поставени пет преместваеми дървени бунгала, за работещите и посетителите на обекта ще се осигурява бутилирана вода.

Територията на инвестиционното предложение граничи със защитена местност "Дуранкулашко езеро" и се намира се на 2 км от с. Дуранкулак.

Община Шабла осигурява обществен достъп до уведомлението за инвестиционното предложение. Заинтересованите лица могат да изразяват становища на е-mail: riosv-vn@riosv-varna.org, obshtina@ob-shabla.org за срок от 14 дни, считано от днес – 21 ноември.

Снимката е илюстративна

c