Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Юбилеен концерт за 40 години Училище по изкуствата в Добрич

С голям празничен концерт на бивши и настоящи възпитаници и преподаватели на СУ "Св. Кл. Охридски" в Добрич, ще бъде отбелязана 40-ата годишнина от създаването на учебното заведение.

На 25 ноември - патронен празник и Ден на Свети Климент Охридски, ще се състои и освещаване на обновената концертна зала в училището, споделиха от ръководството на учебното заведение. "Залата е обезпечена с най-съвременно техническо оборудване, сценична техника и отлична акустика, които ще осигурят на обучаващите се, условия за развитие и изграждане на изключително високо професионално ниво", коментираха от ръководството на Училището по изкуства в Добрич.

"40 години вече СУ „Св. Климент Охридски“ отваря врати, възпитава хора и влага в умението да се уважава изкуството. 40-годишната ни история предизвиква общопризнато и оправдано чувство на гордост сред многобройните му възпитаници, настоящи и бивши, част от които се връщат и като преподаватели в училището по изкуства" - думи на заслужена гордост от постигнатите през годините резултати в учебното заведение.

В тържествения концерт - поп и джаз, участие ще вземат родители, учители, настоящи и бивши възпитаници на училището. Той ще се проведе също на празничната дата 25 ноември от 18.00 ч. в Концертна зала „Добрич“.

Поредица от прояви ще наситят отбелязването на 40-годишнината на учебното заведение - открита изложба на VI „д“ клас, разнообразни дейности по класове и др. Всички гости на празничния концерт ще бъдат посрещнати от ретроспективна изложба, представяща историята на СУ „Св. Климент Охридски“ - от създаването на училището, до наши дни.

c