Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Девет медала от два турнира завоюваха каратеките на Добрич

С девет отличия се завърнаха добричките каратеки на КК "Сейкен" от поредните спортни битки, проведени през изминалия уикенд. На 16 и 17 ноември, залата в град Шумен стана арена на Националната купа “Мадарски конник” (за опитни състезатели) и XXI Международен турнир за Купа “Шумен” (за начинаещи бойци). И двете състезания са част от календара на Българската карате киокушин федерация.

Участие в двата дни от надпреварите взеха повече от 380 каратеки от България, Сърбия, Гърция и Беларус.

По време на Международния турнир, каратеките на "Сейкен" се окичиха с три златни, един сребърен и три бронзови.

Борислав Иванов спечели по блестящ начин финалната битка и се качи на най-високото място на стълбичката на победителите.

Георги Петров също стана шампион в категория до 30кг. - при деца до 10г.

Дейвид Димков се справи с конкуренцията и също е със златно отличие в категория над 50кг.. В същата категория Иван Иванов отстъпи във финалния двубой и стана вицешампион.

Мартин Димитров зае трето място и спечели бронзов медал за своя клуб.

Георги Петров - 1 място
Джем Ризов - 3 място
Мартин Димитров - 3 място

По време на надпреварата през следващия ден - в двубоите за купа "Мадарски конник", добричлии успяха да се справят с изключително силната конкуренция и спечелиха две бронзови отличия.

Ростислав Тодоров зае трето място, а Борислав Иванов спечели още един бронз за клуба, след шампионското представяне на татамито в предишния ден.

Борислав Иванов - 3 място
Ростислав Тодоров - 3 място
c