Култура Общество

Фотография на Добрич е сред победителите в конкурс на МРРБ

Габрово, Стара Загора и Добрич са победители във фотоконкурса на МРРБ „Моят град е моята крепост“

Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“, част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“. Резултатите бяха обявени на сайта на Министерството на регионално развитие и благоустройството.

В рамките на конкурса в периода от 4 август до края на септември в Регионалното министерство са получени общо 190 снимки. Най-много са на обекти от градовете София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра. Фотографиите представят градски пространства, детски градини, училища, социални и обществени сгради, реновирани сгради на пожарни служби, детски площадки, паркове, санирани блокове, туристически обекти, културни събития и други, обновени с европейско финансиране по управляваните от МРРБ програми „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

  • Първо място в инициативата печели Ярослав Чепурной за снимката си на новото градско кръгово кръстовище в Габрово, показваща как модерното лед осветление завладява града.
  • На второ място е снимката на Михаил Михалев от гр. Стара Загора, който представя обвения парк „Артилерийски“.
  • На трето място се класира фотография на Градски парк „Св. Георги“ в Добрич на Драгомир Пеев.

Снимките са част и от специална изложба в столичния електротранспорт, където са изложени кадри на реализирани проекти по европейските програми.

Жителите и гостите на София могат да видят обектите „преди“ и „след“ обновяването им с европейското финансиране в 50-те тролейбуса, купени по проект „Интегриран Столичен градски транспорт“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Още 6 участници в инициативата ще бъдат отличени с поощрителни награди. Това са:

  • Вячеслав Попов от София
  • Карина Вутова от Мездра
  • Христина Топалилова от град Враца
  • Нели Митева от Ловеч
  • Станислав Терзиев от Петрич
  • Велизар Еремиев от Благоевград

Целта на конкурса бе да се стимулират гражданите да покажат и популяризират проектите, финансирани със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 и чрез предходни проекти, реализирани по ръководени от МРРБ европрограми. Така всеки имаше възможност да подкрепи родния си град, като покаже на обществото как той се е променил.

Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *