Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Добрич съдят мъж за жестоко убийство от наранена чест

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд мъж за убийство на любовника на жена си, извършено в състояние на силно раздразнение, по особено мъчителен начин и с особена жестокост

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Добрич е предала 54-годишния  Иван Ж. Според него, тежкото криминално деяние било предизвикано от убития Румен Р., който бил приятел на семейството.

Въпреки това от години жертвата строителят Румен и съпругата на Иван поддържали интимни отношения. На 31 октомври 2018 г. двамата си уговорили среща, за да правят секс.

Румен взел съпругата на подсъдимия от автобусна спирка и се отправили извън града. По случайност Иван минавал в другото платно и видял, че жена му се качва в колата на семейния им приятел. Това му се видяло странно, усъмнил се, че двамата имат връзка, и решил да ги проследи.

Обявиха изчезналия Румен от Добрич за общодържавно издирване

Открил прелюбодейците в автомобила на Румен в най-неподходящия момент. Отворил предната врата, видял нож, взел го и започнал да реже гумите на колата, за да не могат да избягат. Румен излязъл от колата, извадил от багажника бухалка и ударил Иван по главата, след това го ритал в слабините.

Когато схватката приключила, подсъдимият успял да издърпа сапа от ръцете на Румен, който влязъл в колата и се заключил. Съпругът започнал да чупи стъклата на колата.  Жертвата успяла да избяга. Бил настигнат от подсъдимия, който му нанесъл удари по тялото с юмруци и ритници. Виновната съпруга през цялото време стояла на задната седалка, като чувала репликите, които двамата мъже си разменяли, молбите на Румен и изразеното съжаление за станалото. След това двамата съпрузи се качили в семейния автомобил и се прибрали.

Убит е 59-годишният Румен, чийто труп откриха край Добрич

Тялото на мъртвия Румен било намерено от случаен минувач на 19 ноември 2018 г., двадесет дни след престъплението. Назначените експертизи и действията по разследването  открили извършителя на убийството. По кора на дърво в местността експертите открили кръв, чието ДНК принадлежи на подсъдимия И.Ж.

Причина за смъртта на жертвата според експертизата е причинена гръдна и черепно-мозъчна травма. Умирайки, Румен е изпитал ужаса на случващото се с него. Множеството счупвания на ребрата са обусловили значителния интензитет на болката и страданията му за сравнително дълъг времеви период, за това убийството е с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Убиецът на Румен скачал върху него, докато издъхне

Убийството било извършено в състояние на силно раздразнение, причинено както от ударите на Румен по подсъдимия, така и от изневярата, която накърнела честта и достойнството на 54-годишния Иван, се сочи в изготвената по делото комплексна психиатрично-психологична експертиза.

Както Про Нюз Добрич преди година писа, Румен изчезна от дома си на 31 октомври миналата година. Сигналът бе подаден от близките му. Трупът му бе открит 19 дни по-късно на поляна в района на Лозята край Добрич. Според разследващите, поляната е изолирана и поради това трупът и колата на мъжа не са били открити по-рано.

c