Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Благородна кауза обединява съседи в Добрич

Младо семейство с малко дете донесе пет големи туби, пълни с пластмасови капачки, които изсипаха в ромба пред сградата на Общината. Оказа се, че благородната кауза е обединила съседите от блок №25 на ул. "Димитър Ковачев" в Добрич.

Младите хора бяха поздравявани от случайни минувачи, които специално се спираха и разговаряха с тях.

Само преди дни, благодарение на инициативата „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“, беше закупено ново родилно легло за АГ отделението на болницата.

Два са контейнерите за събиране на пластмасови капачки в Добрич. Ромб е монтиран пред сградата на Община град Добрич. Сърце е позиционирано пред централата на ПП ГЕРБ, срещу „Стара къща”.

Контейнерите са поставени, за да улеснят гражданите с предаването на капачките, заявяват от „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“.

Всеки гражданин може да пуска своите пластмасови капачки в удобно за него време. След напълването на контейнерите, събраното количество пластмасови капачки се предава за рециклиране на координаторите.

Целта е да се подпомогне кампанията „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“. Нейната кауза е с получените средства от предадените за рециклиране капачки да се закупува оборудване за нуждите на лечебното заведение. През миналата година бе закупен нов пациентски монитор за наблюдение на родилки след секцио. Тази година усилията бяха насочени към осигуряване на ново родилно легло за АГ отделението в МБАЛ.

c