Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Горска стража състави 21 акта на бракониери в област Добрич

От извършените 2313 проверки в 18-те стопанства, влизащи в системата на Североизточното държавно предприятие, горските служители са съставили общо 42 акта на закононарушители през последните две седмици, съобщиха от пресцентъра на държавното предприятие.

20 от всички наложени актове са за разкрити бракониерски набези на територията на ДГС-Генерал Тошево. Там, горските стражи са извършили 96 проверки. Един акт е съставен от служителите на ДЛС-Тервел по време на извършените 270 проверки на територията на стопанството. За същия период, 39 са проверките в ДЛС-Балчик и 202 в ДГС-Добрич.

Общото задържано количество на нелегалната дървесина е близо 30 пространствени кубически метра дърва за огрев. Задържани са също 6 каруци и 3 моторни превозни средства. Най-голям брой проверки са извършени при ловците – 1058.

"Продължават обходите във всички териториално поделения, за да бъдат своевременно открити диви свине с нетипично поведение или трупове на животни, които е възможно да са заразени с болестта Африканска чума по свинете /АЧС/", коментираха от СИДП.

Снимката е илюстративна

c