Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Добрич почита с панихида жертвите на катастрофи

Панихида в памет на жертвите на пътни инциденти ще бъде отслужена на 17 ноември, неделя, от 11часа в храм „Света Троица” в Добрич по инициатива на областния управител Красимир Кирилов, съобщават от Областна администрация. По традиция във всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година Европейската федерация на жертвите от ПТП е избрала за мото „Животът не е резервна част“.

Да почетем паметта на невинните жертви, загинали при пътни инциденти и да проявяваме повече толерантност на пътя, призовава областният управител.

От МВР съобщават черната статистика за тази година – досега по пътищата на България са загинали 515 души, а други 7 100 са били ранени. През 2018 г. при пътнотранспортни произшествия живота си са загубили 611 души, а ранени са били 8 466. По този повод в обръщение министърът на вътрешните работи Младен Маринов призовава: „Нека бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници! Нека възпитаваме децата си в спазване на закона! Нека пазим здравето и живота, с което ще гарантираме пред себе си и пред обществото, че безопасността на движението по пътищата е наша лична мисия".

c