Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Община Балчик с мерки срещу бездомните кучета

Обществена поръчка за извършване на дейности по контрол и намаляване на популацията на бездомните /безстопанствени/ кучета на територията ѝ обяви Община Балчик.

Тя предвижда залавяне на кучетата, транспортирането им до място, определено за обработка и самата обработка. Последната включва кастрация на животните, ваксинация против бяс, обезпаразитяване срещу ендо и ектопаразити, поставяне на трайна маркировка - маркиране с чип и ушна марка. След обработката неагресивните и здрави кучета да бъдат връщани по места. На всяко обработено животно ще бъде издаден паспорт с отразените извършени манипулации. Предвижда се настаняването на агресивните кучета в приют за постоянно, без да бъдат връщани по места. Нелечимо болните ще бъдат ефтаназирани.

Дейностите ще се извършват при спазване изискванията на Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност при условия, гарантиращи здравето и минимални страдания на заловените безстопанствени кучета. Транспортирането им да се извършва със специално оборудвано и обозначено превозно средство, с добра вентилация. Ветеринарно-медицинските дейности да се извършват от лица, притежаващи необходимата квалификация.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер до 69 000 лева без ДДС. Офертите ще бъдат отворени на 20 ноември от 10 часа в сградата на Община Балчик.

c