Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Дариха ново родилно легло на АГ-отделение на болницата в Добрич

Дарение - ново родилно легло, получи днес, в деня на покровителя на семейството Свети Мина, АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. То бе закупено благодарение на кампанията „Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич”, организирана от млади майки. Чрез кампанията, през м. г. на Кръстовден отделението получи дарение пациентски монитор.

Началникът на болничното звено д-р Ивайло Петев благодари за неуморната работа на младите майки. Той посочи, че такива инициативи  трябва да бъдат стимулирани и поощрявани, а не стопирани. Лекарят обясни, че на новото родилно легло жените ще раждат по-удобно, по-комфортно ще и за водещите тази дейност. АГ-отделение разполага с три родилни зали, но се използват две. В друга от стаите също има родилно легло, дарено м. г. от частно лице. Надявам се в следващите 15-20 години да нямаме нужда от ново легло, посочи д-р Петев. Той съобщи, че от началото на годината до момента при тях са се родили 765 бебета. До края на октомври те са с 4 по-малко в сравнение със същия период на 2018-а, темпът е съпоставим с миналогодишния, каза още лекарят.

Организаторките на кампанията благодариха на всички, които се включват в нея. Димитрина Младенова изрази радостта си, че тази година дарението е по-голямо и сподели надеждата си да продължат да помагат на АГ-отделение. „Тук имаме добри специалисти, бъдещите майки трябва да предпочитат Добрич, а не варненските болници”, споделиха организаторките. Милена Савова посочи, че са започнали с това отделение, но се надяват все повече хора да се включват и да могат да помагат при закупуването на апаратура и за други болнични звена.

Както Про Нюз Добрич писа, за новото родилно легло бяха събрани и предадени 5 тона капачки, жълти стотинки, средства предоставиха и дарители, пожелали анонимност. Метални съоръжения за събиране на капачки има на две места в Добрич – пред сградата на Общината и пред офиса на ГЕРБ, а също и в Тервел и село Стефаново.  

c