Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кампания „Споделен хляб” набира храни за нуждаещи се деца и възрастни от Добрич

Благотворителна кампания „Споделен хляб” за набиране на пакетирани хранителни продукти и почистващи препарати организират фондация „Милостиво сърце” и Клуб за народни танци „Жътвари” в Добрич.

Тя е под мотото „Да дарим за Рождество!” и е насочена към самотни възрастни хора, деца в неравностойно положение и хора, останали без дом от Добрич.

Кампанията започна на 2 ноември и ще продължи до 15 декември. Продуктите се събират от понеделник до четвъртък от 17.30 до 20.30 часа в Спортната зала на Висше училище по мениджмънт, където танцуват  изпълнителите от Клуб „Жътвари". Който няма възможност да посети мястото, може да се обади на телефоните за контакт.

От клуб „Жътвари” информират, че не е задължително да танцувате там, за да се включите в кампанията, важното е да имате сърце. „Всеки един дарен продукт е ценен и ще бъде от голяма полза за някой беден и самотен човек или дете. Подобен малък жест на даряване поражда много силен положителен ефект - носи усещане за ценност, кара възрастният човек да се чувства обичан и му връща вярата, че не е забравен и изоставен”, посочват още от клуба.

Над 500 души от шест училища и пет клуба за народни танци вече са заявили участие в кампанията, както и седем фирми. От БЧК ще участват с доброволци.

Хора от цяла България питат как да изпратят продукти, сподели за Про Нюз Добрич Александър Иванов – председател на фондация „Милостиво сърце”.

В благотворителната кампания можете да се включите, като дарите продукти от посочения списък, а и такива извън него, за които смятате, че ще бъдат от полза. Приемат се и парични суми, с която ще се закупят дърва или лекарства или ще се платят сметки.

Списък с продуктите:

- Консерви - местни, рибни и постни;

- Пастет;

- Сладко или мармалад;

- Макарони, юфка;

- Сол;

- Захар;

- Брашно;

- Олио;

- Варива - ориз, леща и боб;

- Зърнени закуски;

- Шоколад;

- Вафли;

- Бисквити - по-меки;

- Натурален сок;

- Халва;

- Сапун;

- Прах за пране;

- Веро и други.

За контакти: 0895 092 400 и 0897 003 758.

c