Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Инструктори от клуб „Сейкен” Добрич участваха в семинар на японска легенда в киокушин

Инструктор и помощник инструктор от СК „Сейкен” Добрич взеха участие в тридневен международен семинар по Киокушин карате, който се проведе във Варна. Той бе воден от абсолютния шампион шихан Кенджи Ямаки и сенсей Захари Дамянов, съобщи за Про Нюз Добрич сенсей Дидо Радев - инструктор в СК Сейкен Добрич.

Японската легенда в киокушина шихан Кенджи Ямаки (8 дан) е за първи път на българска земя. Абсолютният световен шампион за 1995 г. и един от малкото, издържал изпитанието на 100-те боя, е у нас по покана на Българската карате киокушин федерация за тридневен семинар – KWU Международен кумите инструкторски семинар. Събитието се проведе във Варна. В тренировките на шихан Ямаки се включиха над 160 български състезатели и треньори от цялата страна.

Шихан Кенджи Ямаки ни показа техники с крака и ръце за кумите, които е разработвал и мислил върху тях в продължение на десет години, след като е станал шампион, разказа сенсей Дидо Радев. По думите му, техниките са били изключително впечатляващи за всички.

Семинарът се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Право на участие имаха бойци над 16 г. и притежаващи степен над 4-то кю.  „Шихан Ямаки е изключително голямо име в киокушин и съм горд, че прие да участва в този семинар. Негови техники видяха както най-малките състезатели, така и националите. Показа тънкости в кумите в иначе познати на всички удари. Безспорно семинар с такъв инструктор е голям плюс за нашия спорт“, посочи сенсей Дамянов.

Идването на шихан Ямаки съвпада идеално с подготовката на националите (мъже и жени) за предстоящото световно първенство на KWU. Срещите в най-твърдия стил по категории са на 7 и 8 декември в Казахстан.

c