Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Сформиран е екипът на новия кмет на Крушари

Днес пред общинска администрация новоизбраният кмет Илхан Мюстджеб представи заместник-кметовете на община Крушари, с които ще ръководи общината в следващите четири години.

Назмие Люман, досегашен директор на Дом за стари хора „Света Петка“ – с. Добрин поема ресора, свързан с регионалното развитие и хуманитарните дейности. Опитът й в с сферата на социалните услуги, който е над десетгодишен, ще е устойчива база за планирането и развитието на съществуващите социални услуги в общината, както и за разкриването на нови, каквито са по-дългосрочните намерения. Назмие Люман е бакалавър със специалност „Информационни технологии“ и магистър по социални дейности, семейна, с една дъщеря.

Димитър Костадинов е вторият заместник-кмет с  ресор „Икономически дейности“, в който основен приоритет са местните финанси и бюджет, както и местните дейности, финансирани от  общината с местни приходи. Костадинов е магистър „Социални дейности“, работил е осем години като кмет и кметски наместник в с. Добрин. Семеен е, с две дъщери.

Началото на мандата е изключително динамично, предвид подготовката на бюджет 2020, както и текущите програми, по които община Крушари започна подготовката на нови проектни предложения.

Кметският екип ще работи без определени приемни дни и часове, заяви И. Мюстеджеб на срещащата с администрацията, тъй като хората от общината, от малките населени места не бива да бъдат ограничавани в достъпа им до ръководството. Диалогът с тях ще бъде ежедневен, непрекъснат, тъй като местното управление е тяхната възможност за разрешаване на проблемите.

c