Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Дико Иванов оглави Общинския съвет в община Добричка

Дико Иванов бе избран за председател на Общинския съвет в община Добричка. Неговата кандидатура бе единствената, издигната на проведеното днес първо заседание на новия местен парламент.

То бе свикано от областния управител Красимир Кирилов и открито от него. Той поздрави председателят на Общинска избирателна комисия Диана Далакманска и благодари на ОИК за експертната работа и демократичното провеждане на двата тура на изборите за местна власт.

След като новоизбраните представители на местната власт получиха своите удостоверения, общинските съветници положиха клетва. Заклеха се да работят за благоденствието на жителите на община Добричка 21 общински съветници и 27 кметове на населени места.

Да служи в името на гражданите се закле и кметът Соня Георгиева.

Областният управител поздрави всички и припомни, че те са в залата по волята на избирателите. „Доверието на хората е висока оценка за вашите лични, професионални и управленски качества. Уверен съм, че през следващите четири години, кметът, заедно с общинските съветници, ще оправдае това доверие“, заяви още Кр. Кирилов и пожела успешен мандат на представителите на местната власт в мандат 2019-2023 г.

Водещ на заседанието по втора точка от дневния ред бе Пламен Станчев – най-възрастният избран общински съветник.

Досегашният заместник-кмет и кандидат за кмет от ГЕРБ (ЗНС) Дико Иванов бе единственият номиниран за председател на  Общинския съвет. Той бе избран с мнозинство от 13 съветници. Подадени бяха и осем празни бюлетини.

c