Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Започнаха проявите за празника на Генерал Тошево

С две изложби днес започнаха проявите, посветени на Деня на Генерал Тошево - 8 ноември. В музея в града е подредена гостуваща изложба "Училището преди и сега", а в читалището - "Генерал Тошево през обектива: преди и сега". От 18 часа тази вечер отново в читалището ще бъде представена постановката "Боряна" на Драматичен театър "Йордан Йовков" в Добрич.

Етновечер "История в шевици" ще се състои утре от 18 часа. В нея ще участва модният дизайнер Елена Христова, гост-солист ще е Кристина Христова. Градски турнир по тенис на маса ще се проведе на 7 ноември, четвъртък, в СУ "Н. Й. Вапцаров".

В Деня на Генерал Тоошево - 8 ноември, петък, ще се състои Третият фестивал на сармата и кюфтето. Той ще е от 12 часа на площада, специален гост ще е Ути Бъчваров. Жителите и гостите на града ще бъдат зарадвани с три концерта. От 12 часа ще е този на Представителен танцов ансамбъл "Добруджа", от 17.30 часа - на "Кептан Брас Бенд" при училището по изкуства СУ "Свети Климент Охридски", а от 18 часа - на Стенли и Фънки. От 19 часа ще има празнична заря.

На 9 ноември, събота, ще се състоят четири спортни прояви. От 9 часа в спортната зала в Генерал Тошево започва турнир по волейбол за ветерани. Той е по повод 20 години от създаването на волейболен клуб "Спортист-99". От 9.30 часа е началото на туристическия поход "По стъпките на Йордан Йовков". Двойков турнир по спортен бридж ще се състои от 10 часа в ресторант "Узунов палас". От 11 часа в ОУ "Христо Смирненски" ще се проведе турнир по вдигане на тежести.

c