Балчик Общество

Николай Колев от БСП е новият председател на Общинския съвет в Балчик

Първото заседание на новоизбраните общински съветници в община Балчик и новоизбраните кмет на общината и кметове на населени места се проведе днес. Тържественото заседание бе открито от областния управител Красимир Кирилов, който закле избраните общински съветници. След полагането на клетва от избрания за четвърти мандат кмет на общината Николай Ангелов и кметове на населени места, Кирилов връчи символите на властта на Ангелов. След това заседанието бе ръководено от най-възрастния избран общински съветник д-р Маргарита Калинова. По нейно предложение общинските съветници избраха петччленна комисия по избор на председател на Общински съвет с председател Сияна Фудулова.

Направени бяха две номинации за поста председател на ОбС Балчик – Николай Колев от БСП за България и Виктор Лучиянов – избран за съветник от МК АБВ, ЗНС. След проведено гласуване с 11 гласа “за” за председател на ОбС бе избран Николай Колев. Той се обърна към своите колеги, като призова всички да се обединят и да работят за благото на хората от Община Балчик.

Николай Колев е счетоводител по образование и работи като агент във фирма за недвижими имоти. Избирането си определи като голяма отговорност и предизвикателство и заяви, че ще работи за обединението на Общински съвет и добър диалог с местната администрация в интерес на жителите на общината.

21 са общинските съветници на Община Балчик. Най-много са от Местна коалиция ВМРО /ГЕРБ, СДС/ – седем, на второ място по брой са от БСП за България – петима. Трима представители в местния парламент на Белия град има ДПС, а “Демократична България – Обединение” /Да България, ДСБ, Зелено движение/ – двама. Партия ВОЛЯ е с един общински съветник.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *