Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Духовият оркестър на Добрич с награда за върхови постижения

Духовият оркестър на Добрич с диригент Стоян Монов бе отличен със специалната награда на Съюза на музикалните артисти в Северна Македония, съобщи БНР. Това стана на тържествена церемония „Кристална лира 2019”, на която Съюзът на българските музикални и танцови дейци и агенция Cantus Firmus връчиха годишните си награди за върхови постижения в областта на музикално-изпълнителстото и танцовото изкуство.

Домакин на церемонията тази година беше Софийската национална опера и балет, а акцент в галаконцерта беше отбелязването на 120-годишнината от рождението на композитора Панчо Владигеров. Преди началото на церемонията във фоайето на театъра беше открита изложба, посветена на Годината на Владигеров, осъществена със съдействието на къщата музей "Панчо Владигеров" в София. Много от музикалните изпълнения в галаконцерта също на пиеси от творчеството на композитора.

„Благодаря на проф. д-р Люпчо Коскаров, председател на Организацията, който ни отличи сред многото други достойни номинирани”, написа в профила си във Фейсбук Д-р Росица Бояджиева – Вълева - член на Председателския съвет на Съюза на българските музикални и танцови дейци /СБМТД/ и участник в Духовия оркестър на Добрич. Благодаря на СБМТД, на съорганизаторите от "Кантус Фирмус", на медийните партньори БНР, БНТ, Класик ФМ, които правят видими ярките културни събития, допълни Бояджиева. Благодарност изказва и на Община град Добрич, която не само е предложила Духовия оркестър за участие конкурса за върхови постижения, но стои зад него и го подкрепя.

c