Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Граждани организират дебат между кандидатите за кмет на Тервел

Публичен дебат между кандидатите за кмет на Тервел Симеон Симеонов, издигнат от ПП ГЕРБ, и Пламен Желязков – от КП „БСП за България”, организират граждани на добруджанския град. Той ще се проведе утре от 18 часа в залата на народно читалище „Димитър Дончев - Доктора”.

"Нека питаме за това, което досега не ни казаха в тази предизборна кампания", призовават организаторите. "Нека кандидатите, които ще застанат пред нас на балотаж в неделя, приемат тази покана като възможност да ни доразяснят своите предизборни платформи", допълват те.

Както Про Нюз Добрич писа, на първия тур на изборите за кмет на Тервел най-много бяха гласовете за Симеон Симеонов – 3 224, на второ място бе кандидатът на ДСП Аксел Наз с 2 491 гласа, а на трето – Пламен Желязков с 1 750 гласа. На балотаж в неделя трябваше да се явят Симеон Симеонов и Аксел Наз. Вчера обаче кандидатът на ДПС подаде заявление в ОИК в Тервел, че се отказва от участието си в балотажа. След така взетото решение на комисията, в неделя, надпреварата за кметския стол в Тервел ще е между Симеон Симеонов и Пламен Желязков.

c