Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Програма "Дизайн шампиони" стартира в ИОУ „Стефан Караджа“ в Добрич

По програма „Дизайн шампиони” на Red Paper Plane ще работи през настоящата учебна година Иновативното ОУ „Стефан Караджа” в Добрич. С много емоция и вълнения днес приключи първата мисия по програмата –„Архитекти”, в I а клас с преподаватели Мариана Станева и Наталия Енчева.

От учебното заведение споделят, че превръщат класната стая в истинско място за иновации с водещия метод дизайн мислене на университета в Станфорд. От ОУ „Стефан Караджа” посочват: „Днес най-голямото предизвикателство пред всички е начинът, по който учим. Това се отразява върху всичко в живота ни - от какво се нуждаем, за да успяваме, колко щастливи и успешни можем да бъдем и как можем да променяме средата около нас към по-добро. Затова ни трябват много по-добри начини да развиваме и превръщаме в навик ключови житейски умения (или “уменията на 21-ви век”) - решаване на проблеми, креативност, работа в екип, общуване, любопитство, инициативност, упорство, лидерство, адаптивност, увереност в способностите”.

В иновативното училище вярват, че най-добрият начин да възпитават умения и ученето да е ефективно, е чрез цялостни преживявания. Благодарение на програмата "Дизайн шампиони" в ОУ „Стефан Караджа” преподавателите имат възможност да използват мощни и доказани методи за иновации като дизайн мислене, да насърчат децата да решават предизвикателства от реалния живот и да откриват как реално работи светът. А за да се случи това на практика, трябва да направим процеса лесен, забавен и въздействащ за всички участници - и деца, и възрастни, допълват от там.

c