Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Струпване на множество хора на едно място проверяваха в Добрич

Като сравнително спокоен определи изборния ден председателят на Общинската избирателна комисия в Добрич Цонка Георгиева. За Про Нюз Добрич тя съобщи, че са постъпили няколко сигнала за струпване на множество хора на едно място. Разпоредена е и е извършена проверка от ОИК съвместно с представители на МВР. Комисията е излязла с решение, че не са констатирани посочените в жалбите нарушения. Събиранията на хора не са били пред Секционни избирателни комисии, посочи Георгиева. В единия случай в кафене са били хора, които играели тихи игри. Колегите са констатирани, че те са наясно, че не трябва да се провежда агитация, обясни председателят на ОИК в Добрич.

Едно от решенията на комисията е във връзка с жалба за нарушение на изборното законодателство в конкретна секция на територията на Добрич. Извършена е проверка на място. Твърденията в жалбата са, че масово се дава по една бюлетина на избирателите, само за единия вид избор, обясни Цонка Георгиева. Проверката установила, че само един избирател е гласувал само за единия вид избор, по негово желание.

Подаден в ОИК сигнали е проверен съвместно с Общинска администрация. Имаше оплакване, че застъпниците са поставени в неравноправно положение, тъй като нямало осигурени столове за тях, поясни председателят на комисията.

Работи се, всички сигнали се проверяват на място, имаме пълното съдействие на МВР и Общинска администрация, каза Цонка Георгиева. Произнасяме се по възможно най-бързия начин, допълни тя.

c