Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Разкриват секции за гласуване в болницата и Дома за стари хора в Добрич

Допълнителни избирателни секции ще бъдат образувани за предстоящия вот на 27 октомври в Многопрофилната болница за активно лечение и в Дома за стари хора в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на дирекция „Административно-правно, информационно и техническо обслужване“ в Общината Боряна Андреева. По информация на Централната избирателна комисия вчера изтече срокът, в който ръководителите на лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и на местата за лишаване от свобода и за задържане, трябваше да образуват избирателни секции при наличието на не по-малко от 10 избиратели и да съставят избирателни списъци. Андреева уточни, че тези избиратели трябва да са регистрирани с постоянен адрес в Добрич към 26 април заради принципа за уседналост.

Двете секции са образувани със заповед на кмета, издадена вчера. Третата евентуална допълнителна секция в Добрич – в следствените арести, няма да бъде разкрита. Според получено писмо от 24 октомври задържаните с право на глас, които са регистрирани с постоянен адрес в Добрич до 26 април, са седем.

В болницата избирателният списък включва 45 души към вчерашна дата, а в Дома за стари хора – 109 души. Те се заличават от списъците по местоживеене от Общинска администрация, посочи Боряна Андреева.

c