Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Масови оставки в ръководството на Изпълкома на БФС

Националният футболен селекционер Красимир Балъков, заедно с всички членове на Изпълкома подадоха оставки по време на проведеното заседание на 18 октомври.

След оставката на Борислав Михайлов, за временно изпълняващ длъжността Президент на БФС е избран един от вицепрезидентите на Футболната централа Михаил Касабов. Предстои насрочване на ново заседание на Изпълкома, на което да се официализира статута на Касабов като изпълняващ длъжността президент.

Междувременно, Касабов категорично заяви че няма намерение да се кандидатира за поста президент, а неговата задача е възможно най-бързо да бъде свикан Конгрес, на който да се определи новия действащ президент.

Коментарите на всички подали оставки бяха, че го правят за да се намали създалото се напрежение след ексцесиите от мача между България и Англия.

Вече започна да се спекулира с името на евентуалния нов президент на Футболната централа. Спряганите за потенциални кандидати са Спортният министър Красен Кралев, настоящият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, както и футболната легенда Димитър Бербатов.

В момента стремежът на отговорните във футболните среди е да минимизират последствията от разразилия се скандал около футболната среща между представителните тимове на България и Англия. Самият национален селекционер Красимир Балъков побърза да коментира, че в настоящия си състав "лъвовете" имат потенциал да се класират за Европейското първенство по футбол.

c