Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Убиец с невлязла в сила присъда изнасили жена в село край Ген. Тошево

Състав на Окръжния съд в Добрич остави без уважение молбата на 36-годишен мъж за отмяна или изменение на наложената му от Районен съд - Генерал Тошево мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР  в Генерал Тошево, за това че на 6 октомври т. г., в село Пчеларово е изнасилил жена, като я принудил към това със сила и заплашване.

След анализ на данните по делото Окръжният съд счете, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

При постановяване на определението си съдебният състав взе предвид и факта, че преди седмица същият мъж беше осъден на първа инстанция от Окръжния съд в Добрич на 4 години затвор за причинена по непредпазливост смърт вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Към момента тази присъда не е влязла в сила. Все още тече 15-дневният срок за обжалването й.

Определението, с което днес беше потвърдена наложената на мъжа мярка за неотклонение, е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

c